Olet täällä

Diagnooseja aakkosittain

Alla olevan haku-toiminnon avulla voit hakea tietoa harvinaisista diagnooseista. Kaikkia olemassa olevia diagnooseja sivustolla ei ole. Jos et löydä hakemaasi diagnoosia, voit lähettää tiedon listalta puuttuvasta diagnoosista verkostolle yhteydenottolomakkeen kautta. Harvinaiset-verkoston jäsenyhteisöillä on tietoa omien kohderyhmiensä harvinaisista diagnooseista. Rarelink- ja Orphanet -sivujen kautta on saatavissa tietoa harvinaisista diagnooseista pohjoismaisilla kielillä ja englanniksi.

Tältä sivustolta löytyy lisäksi Harvinaiset-verkoston kokoamaa ja tuottamaa yleistä, harvinaisuuteen liittyvää tietoa perinnöllisyydestä sekä sosiaali- ja terveyspalveluista.

Harvinaisuus tuo mukanaan haasteita sairauksien ja vammojen tunnistamisessa, hoidossa, kuntoutuksessa, palveluissa ja päivittäisessä elämässä. Tarkempaa tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmistä voi hakea esimerkiksi järjestöjen, Kelan, kuntien ja valtionhallinnon internetsivuilta. 

Rarelink-logo Orpha.net -logo

 

 

Uusimmat ja viimeksi päivitetyt diagnoosit Muut nimet
SAPHO-oireyhtymä Hankittu hyperostoosioireyhtymä, Hankittu hyperostoosisyndrooma, Acquired Hyperostosis Syndrome, SAPHO syndrome
Apertin oireyhtymä Aperts syndrom
Aicardin oireyhtymä Corpus callosum agenesia
Aicardin oireyhtymä Corpus callosum agenesia
Aicardi-Goutières-oireyhtymä AGS, Pseudotoxoplasmosis-oireyhtymä, Cree-enkefaliitti